| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Silpion
|
Wysłany: 10 Sty 2007, 23:22 Temat postu: Deflint (?) czyli symulacja łupania krzemiania |
|
|
Witam!
Sz. prof. Burdukiewicz wspominał kiedyś o komputerowej symulacji obróbki krzemienia. Zapisał nawet nazwę programu - "D FLINT".
Niestety mimo różnych kombinacji haseł, łącznie z powyższym nie znalazłem w internecie nic na ten temat. Czy ktoś dysponuje prawidłową nazwą jakiegoś symulatora? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Judym Moderator

Dołączył: 30 Paź 2006 Posty: 248 Skąd: Zgorzelec Świdnica Wrocław Kalisz
|
Wysłany: 10 Sty 2007, 23:31 Temat postu: |
|
|
ekhm, słyszałem opinię że jest dość...."nużący". Nie spodziewałem się zresztą niczego innego  _________________ "Kiedy umysł śpi, budzą się potwory...." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michał Moderator

|
Wysłany: 11 Sty 2007, 0:23 Temat postu: |
|
|
Ktos u nas to sciagnal. Wprawdzie nie widzialem programu na oczy, ale rowniez wszystkie opinie byly srednie.. Program ponoc ma malo mozliwosci i po paru odbiciach juz sie nudzi.
Ale sprobowac nie zaszkodzi. Jak ktos posiada, to poprosze . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Max Administrator

Dołączył: 30 Paź 2006 Posty: 574 Skąd: Wrocław (Ostrów Wlkp.)
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
fetor
|
Wysłany: 13 Sty 2007, 1:04 Temat postu: |
|
|
o czymś takim w nie słyszałem jak program do obijania kamienia ale nie wydaje sie wam ze o wiele lepszym wyjsciem jest samu sobie połupać(oczywiscie jesli ktoś przejawia miłość i zainteresowanie do kamienia) _________________ bogowie ze mna chuj z wami |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mozart1500

|
Wysłany: 13 Lut 2007, 10:39 Temat postu: |
|
|
Nie rozumiem was! Piszecie (oczywiście nie wszyscy),że program jest nużący, średni i sprawiający problemy, a tymczasem (jak sądzę ) żadne z was nie ma doświadczenia w łupaniu uprawniającego do takiej opinii. Proponuję aby każdy z was zdobył choć odrobinę doświadczenia i wiedzy na temat łupania i dopiero wtedy się wypowiedział. Jak myślicie, czy wasze wypowiedzi byłyby inne? Może nie, ale na pewno docenilibyście zalety tego malutkiego programiku, szczególnie że oferuje on to czego nie dostaniemy w inny sposób – doświadczenia (bez marnowania surowca – ważne, szczególnie na początku).
Moja opinia na temat owego programiku jest jak najbardziej pochlebna i oczywiście polecam go wszystkim, którzy dopiero zaczynają przygodę z łupaniem. Ja, dzięki temu programowi, oszczędziłem wiele kilogramów krzemienia, którego dobrej jakości nie jest wiele. Naturalnie nikt nie powinien się spodziewać, że się nauczy łupać siedząc przed komputerem, ale mechanika odzielania odłupków i wiórów w stopniu podstawowym będzie znana, a to na początek wystarczy.
Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Judym Moderator

Dołączył: 30 Paź 2006 Posty: 248 Skąd: Zgorzelec Świdnica Wrocław Kalisz
|
Wysłany: 25 Lut 2007, 22:34 Temat postu: |
|
|
Cieszę się, że dołączyła do nas osoba "aktywnie łupiąca". Oczywiście Mozarcie masz rację co do wygłaszania zbyt pochopnych opinii na temat tego programu. Zresztą nie interesowałem się nim a powtórzyłem jedynie opinię jaką słyszałem na jego temat. Dobrze pojawiła się inne zdanie  _________________ "Kiedy umysł śpi, budzą się potwory...." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dominik
|
Wysłany: 15 Lut 2008, 16:11 Temat postu: |
|
|
| mozart1500 napisał(a): | Nie rozumiem was! Piszecie (oczywiście nie wszyscy),że program jest nużący, średni i sprawiający problemy, a tymczasem (jak sądzę ) żadne z was nie ma doświadczenia w łupaniu uprawniającego do takiej opinii. Proponuję aby każdy z was zdobył choć odrobinę doświadczenia i wiedzy na temat łupania i dopiero wtedy się wypowiedział. Jak myślicie, czy wasze wypowiedzi byłyby inne? Może nie, ale na pewno docenilibyście zalety tego malutkiego programiku, szczególnie że oferuje on to czego nie dostaniemy w inny sposób – doświadczenia (bez marnowania surowca – ważne, szczególnie na początku).
Moja opinia na temat owego programiku jest jak najbardziej pochlebna i oczywiście polecam go wszystkim, którzy dopiero zaczynają przygodę z łupaniem. Ja, dzięki temu programowi, oszczędziłem wiele kilogramów krzemienia, którego dobrej jakości nie jest wiele. Naturalnie nikt nie powinien się spodziewać, że się nauczy łupać siedząc przed komputerem, ale mechanika odzielania odłupków i wiórów w stopniu podstawowym będzie znana, a to na początek wystarczy.
Pozdrawiam. |
prawda, czesto pisza ludzie ktorzy sprawiaja wrazenie jakby byli ekspertami a chyba nigdy nie probowali lupania !
program po prawdzie jest prosty, ale Ci co probowali lupac i sprawdzali program to wiedza ze naprawde baaardzo jest pomocny...w szczegolnosci dla poczatkujacych pozdrawiam i polecam rowniez rzezbienie w drzewie,ja param sie tym od kilku miesiecy i sprawia mi wielka przyjemnosc.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kamil
|
Wysłany: 20 Sty 2009, 13:19 Temat postu: |
|
|
| prof. Burdukiewicz rządzi na całej linii!!! |
|
| Powrót do góry |