| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
woozeq
|
Wysłany: 12 Gru 2006, 1:32 Temat postu: Niedoinformowany |
|
|
Nie do końca jeszcze znam strukturę naszego instytutu(jestem niczym świeżak), ale zdaje mi się, że nie mamy usiebie specjalizacji "Archeologii śródziemnomorskiej". Ze względu na bliskość memu sercu, archeologia tego terenu bardzo mnie interesuje, ale nie bardzo wiem, do kogo mam się zgłosić, bym ewntualnie mógł dowiadywać się czegoś nowego. Byłbym wdzięczny za wszelkie info. _________________ FIRST, THEY IGNORE YOU...
THEN THEY LAUGH AT YOU...
THEN THEY FIGHT YOU...
THEN YOU WIN... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Judym Moderator

Dołączył: 30 Paź 2006 Posty: 248 Skąd: Zgorzelec Świdnica Wrocław Kalisz
|
Wysłany: 12 Gru 2006, 1:40 Temat postu: |
|
|
oczywiście pomóc Ci może dr Mateusz Żmudziński. Istniały plany otworzenia u nas katedry AŚ ale różne względy temu przeszkodziły. Może w przyszłosci _________________ "Kiedy umysł śpi, budzą się potwory...." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michał Moderator

|
Wysłany: 12 Gru 2006, 1:54 Temat postu: |
|
|
Prawdopodobnie bedziecie mieli z doktorem Żmudzińskim przedmiot 'archeologia klasyczna'. Zajecia polegaly glownie na zapoznawaniu sie ze sztuka i architektura w starozytnosci, aczkolwiek byly bardzo ciekawe . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Max Administrator

Dołączył: 30 Paź 2006 Posty: 574 Skąd: Wrocław (Ostrów Wlkp.)
|
Wysłany: 12 Gru 2006, 2:01 Temat postu: |
|
|
Hmm.. Teoretycznie chyba moznaby pisac prace magisterska z klasycznej. Nie wiem jak z komisja, recenzentem, bo dr Zumdzisnki to za malo :/ . A poza tym.. cudze chwalicie swego nie znacie U nas tez jest gdzie kopac Poza tym przy klasycznej musialbys sie liczyc z wyjazdem z kraju po studiach, miec srodki finansowe na regularne jezdzenie na praktyki w czasie nauki i przede wszystkim sporo szczescia..
Aha.. Jesli mowicie o instytucie to zaznaczajcie ze chodzi o UWr, przeciez liczymy, ze forum sciagnie ludzi z calego kraju  _________________ Dobrze wiedzieć: wstawianie obrazkow / linkowanie do Wikipedii / nasze banery.
Forum Archeolodzy.org wspiera inicjatywy promujące archeologię... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Strati

|
Wysłany: 12 Gru 2006, 10:00 Temat postu: |
|
|
| Michał napisał(a): | Prawdopodobnie bedziecie mieli z doktorem Żmudzińskim przedmiot 'archeologia klasyczna'. Zajecia polegaly glownie na zapoznawaniu sie ze sztuka i architektura w starozytnosci, aczkolwiek byly bardzo ciekawe . |
Właśnie miałam zamiar przyjśc sobie na jakiś wykład Żmudzińskiego, bo bardzo mi tych zajęć brakuje Bardzo specyficzne byly. Niestety pierwszy rok nie ma ich teraz w planie... _________________ www.myspace.com/hmpmag |
|
| Powrót do góry |
|
 |
szemisz
|
Wysłany: 25 Sty 2007, 0:39 Temat postu: |
|
|
| Strati napisał(a): | Właśnie miałam zamiar przyjśc sobie na jakiś wykład Żmudzińskiego, bo bardzo mi tych zajęć brakuje Bardzo specyficzne byly. Niestety pierwszy rok nie ma ich teraz w planie... |
No były specyficzne... Z tego co sie orientuej to pierwszy rok powinien mic to na II semstrze:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Strati

|
Wysłany: 25 Sty 2007, 1:20 Temat postu: |
|
|
Tylko jeden semestr śródziemnomorskiej? _________________ www.myspace.com/hmpmag |
|
| Powrót do góry |
|
 |
woozeq
|
Wysłany: 25 Sty 2007, 17:45 Temat postu: |
|
|
Tylko jeden semestr
No ja ........
Chyba na magisterke sie przeniose na inny uniwerek  _________________ FIRST, THEY IGNORE YOU...
THEN THEY LAUGH AT YOU...
THEN THEY FIGHT YOU...
THEN YOU WIN... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Strati

|
Wysłany: 25 Sty 2007, 18:53 Temat postu: |
|
|
Faktycznie średnio. Myśmy mieli rok wykładów z śródziemnomorskiej i rok ćwiczeń z historii Grecja/Rzym. Nie wiem jak Wam to upchną do jednego semestru, materiału jest sporo. _________________ www.myspace.com/hmpmag |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Fuhrer
Dołączył: 18 Gru 2006 Posty: 6 Skąd: Festung Ohlau u. Breslau
|
Wysłany: 03 Lut 2007, 22:00 Temat postu: |
|
|
woozeq no to ładnie jeśli chciałeś iśc na śrudziemnomorską do wrocka widze że zorientowany jesteś we wrocku nie było i niebędzie archeologii śródziemnomorskiej z prostego powodu niema na to kasy, i wykładowców a pozatym po co i tak w polsce jest tego za dużo wogule to w polsce jest zadużo instytów archeologi powinno być najwyżej 4-5.I zadużo studentów przyjmują.Po pierwsze u nas to dużo się nie dowiesz jak chciałeś na śródziemną to nie ten instytut warszawka albo krakau więc tam sie musisz udać zresztą w polsce to ta specjalizacja jest bez przyszłosci kilkadziesiąt osob może sie tym zajmować najwyżej. Zreszta archeologia polski jest ciekawsza.A tak wogule jesli cię interesuje środziemnomorska to poco zdawałęś na archeo polski hehe.
//Fuhrerze blagam, uzywaj znakow interpunkcyjnych
Michał |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rabin Hood
|
Wysłany: 03 Lut 2007, 22:10 Temat postu: |
|
|
| Racja mein Fuhrer. Nie dajmy pluć na siebie elementowi reakcyjnemu. Jedynym wyjsciem jest bezgraniczne posluszeństwo archeologii Polski i ślepa wiara, ze dziekan przyzna kolejnego warana. Niech żyje nasz instytyut oraz asiemiec o. rydzyka. 100 lat. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|