Nowa podstrona serwisu:
http://wydarzenia.archeolodzy.org
Informacje o nadchodzących imprezach archeologicznych!
Konferencje, wykłady, wystawy i festyny...
Pomoc dla studenta :)

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Archeolodzy.org Strona Główna -> Metody badawcze i dokumentacja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rickenbaker

PostWysłany: 13 Lip 2009, 12:46    Temat postu: Pomoc dla studenta :) Odpowiedz z cytatem

Witam,
Ostatnio na egazminie z metodyki dostalem pyt. o metody i sposoby eksploracji grobow cialopalnych, jednak jedynymi lekturami z ktorymi sie zapoznalem to Barker i Harris, a w zadnej z nich nie ma slowka na ten temat. A ze czasu do poprawki mam malo, wiecej ksiazek nie skombinuje, tak wiec prosze o pomoc Was, moze ktos czuje sie na silach, by na ten temat sie wypowiedziec.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Kaczmarek

PostWysłany: 13 Lip 2009, 14:28    Temat postu: Re: Pomoc dla studenta :) Odpowiedz z cytatem

rickenbaker napisał(a):
Witam,
Ostatnio na egazminie z metodyki dostalem pyt. o metody i sposoby eksploracji grobow cialopalnych, jednak jedynymi lekturami z ktorymi sie zapoznalem to Barker i Harris, a w zadnej z nich nie ma slowka na ten temat. A ze czasu do poprawki mam malo, wiecej ksiazek nie skombinuje, tak wiec prosze o pomoc Was, moze ktos czuje sie na silach, by na ten temat sie wypowiedziec.

Zobacz:
Piontek J. Biologia populacji pradziejowych. Zarys metodyczny, 1999, Poznań
Gładykowska-Rzeczycka J., Popiół i kość, Fumeralia Lednickie (chyba) lub poszukaj spis jej prac.
Metody wydabywania link do Gładykowskiej
https://virtua.am.gdynia.pl:8530/cgi-bin/chameleon?host=153.19.250.60%2b2323%2bDEFAULT&search=SCAN&function=INITREQ&SourceScreen=COPVOLSCR&sessionid=2008030304552515369&skin=default&conf=.%2fchameleon.conf&lng=pl&itemu1=4&scant1=Metodyka%20nauczania%20harmonii%20w%20szko%C5%82ach%20muzycznych%20II%20stopnia%20%2f%20Andrzej%20Dobrowolski.&scanu1=4&u1=4&t1=Metody%20wydobywania%20przepalonych%20szcz%C4%85tk%C3%B3w%20kostnych%20z%20poch%C3%B3wk%C3%B3w%20cia%C5%82opalnych%20%2f%20%20%20Judyta%20G%C5%82adykowska-Rzeczycka.&pos=1&prevpos=1&beginsrch=1
Powrót do góry
rickenbaker

PostWysłany: 13 Lip 2009, 17:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Za liste ksiazek dziekuje, moze przejrze je jak bede mial czas, ale jak pisalem spieszy mi sie (2 dni do poprawki), a tak dobrze wyposazonej biblioteki w okolicy nie mam. Prosze wiec o opisanie paru metod czy sposobow eksploracji grobow cialopalnych. Z gory dziekuje.
Powrót do góry
Kaczmarek

PostWysłany: 14 Lip 2009, 4:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

rickenbaker napisał(a):
Za liste ksiazek dziekuje, moze przejrze je jak bede mial czas, ale jak pisalem spieszy mi sie (2 dni do poprawki), a tak dobrze wyposazonej biblioteki w okolicy nie mam. Prosze wiec o opisanie paru metod czy sposobow eksploracji grobow cialopalnych. Z gory dziekuje.

Ja nie udzielam korepetycji tylko pomagam w dotarciu do źródła!
Teraz rozumiem Twoje kłopoty na egzaminie.
Powrót do góry
rickenbaker

PostWysłany: 15 Lip 2009, 20:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

OK, juz po egazaminie. Jak dla mnie to ten temat nadaje sie juz do zamkniecia, a najlepiej do wyrzucenia do kosza.
Powrót do góry
Madcat

PostWysłany: 09 Sty 2010, 20:04    Temat postu: Prośba o pomoc :) Odpowiedz z cytatem

Mam do napisania program hipotetycznych badań wykopaliskowych "na wczoraj", problem w tym że nie mam zielonego pojęcia jak taki program powinien wygladac... Gdzie mogę znaleźć jakiś know-how? Z góry dziękuje za pomoc.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Archeolodzy.org Strona Główna -> Metody badawcze i dokumentacja Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: