| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Drajwa
|
Wysłany: 08 Lip 2008, 12:37 Temat postu: Stare guziki, ile to może mieć lat? |
|
|
Witam wszystkich,
niedawno wygrzebałem w kartonie na strychu stare guziki, które mój ojciec dostał od swojego dziadka, który to z kolei przywiózł je z Francji na początku XX w.
Guziki mają napis 'Francor rex Francis' i jakieś godło (?), może ktoś orientuje sie ile mogą mieć lat i czy są ewentualnie coś warte.
Zamieszczam linki do zdjęć:
http://rapidshare.com/files/127585097/g2.jpg.html
http://rapidshare.com/files/127585320/g3.jpg.html
Z góry dzięki za pomoc. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Filimer

|
Wysłany: 08 Lip 2008, 14:44 Temat postu: |
|
|
Przecież napisałem Ci na historycy.org - przedmioty te mają wartość historyczną, ewentualnie kolekcjonerską. Wybierz się do najbliższego muzeum wojskowości i tam zapytaj, tutaj nikt nie będzie Ci w stanie odpowiedzieć, bo to forum archeologów, nie historyków zajmujących się XIX wiekiem. Poza tym zdjęcia linkuj w inny sposób, np. poprzez imageshack.us/ czy fotoforum na gazeta.pl - linkowanie całych plików, które wymaga ich ściągnięcia, nie jest dobrym pomysłem - po prostu mało komu będzie się chciało je ściągać. _________________ Poszukiwania zabytków na terenie RP bez zezwolenia właściwego wojewódzkiego konserwatora zabytków są nielegalne.
Wydobywanie odnalezionych w wyniku poszukiwań przedmiotów zabytkowych z ziemi traktowane jest jako nielegalne wykopaliska i naruszenie mienia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
chemikowiec
|
Wysłany: 03 Sty 2010, 23:16 Temat postu: Stare.. |
|
|
Ręce opadają... Teoretycy
Drajwa zmień forum, na lepsze. _________________ Są chwile kiedy brakuje słów; zachwytu, wzburzenia, i to w każdej dziedzinie życia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|