| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Max Administrator

Dołączył: 30 Paź 2006 Posty: 575 Skąd: Wrocław (Ostrów Wlkp.)
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
AgaWu

|
Wysłany: 13 Mar 2007, 19:38 Temat postu: |
|
|
Mojego zapalu do archeologii nic ani nikt nie ostudzi ale cos pan profesor mowil ze w wyjatkowych przypadkach mozna sie uczyc innego jezyka (ja chce byc tym przypadkiem)!!!! ucze sie niemca 3 rok, a nie umiem zdania prostego ulozyc :p ale jakos zawsze mam 4 na koniec (mimo ze nauczycielka jest ostra) kombinacje ;p ;p ;p chce sie uczyc anglika koniec kropka! wole lacine od niemca! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michał Moderator

|
Wysłany: 13 Mar 2007, 22:07 Temat postu: |
|
|
| AgaWu napisał(a): | Mojego zapalu do archeologii nic ani nikt nie ostudzi ale cos pan profesor mowil ze w wyjatkowych przypadkach mozna sie uczyc innego jezyka (ja chce byc tym przypadkiem)!!!! ucze sie niemca 3 rok, a nie umiem zdania prostego ulozyc :p ale jakos zawsze mam 4 na koniec (mimo ze nauczycielka jest ostra) kombinacje ;p ;p ;p |
Slyszalem ze jest taka mozliwosc, ale wydaje mi sie ze trzeba by dobrze umotywowac swoja prosbe (zwykle 'nie lubie niemieckiego' nie starczy).
| Cytat: | | chce sie uczyc anglika koniec kropka! wole lacine od niemca! |
Nie kracz..  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
AgaWu

|
Wysłany: 14 Mar 2007, 8:09 Temat postu: |
|
|
Uczylam sie przez rok łaciny i naprawde wole ja od niemca, wiem ze jest trudna ale ciekawa moze jak powiem ze nienawidze niemca to wystarczy nie ma co ja zawsze cos wykombinuje i na bank nie bede sie go uczyc.... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
diego
|
Wysłany: 13 Maj 2009, 23:33 Temat postu: |
|
|
| sorry że odświeżam stary temat ale mam takie pytanie czy na wszystkich studia archeologicznych jest język niemiecki ?? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Vapnatak
|
Wysłany: 14 Maj 2009, 12:53 Temat postu: |
|
|
Powinien być! Niemiecki to w penym sensie język archeologów zajmujących się epoka żelaza! Das ist meiner Meinung nach!
vapnatak _________________ BARBARUS HIC EGO SUM, QUI NON INTELLEGOR ULLI ET VIVENT STOLIDI VERBA LATINE GETAE! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michał Moderator

|
Wysłany: 14 Maj 2009, 15:53 Temat postu: |
|
|
| Vapnatak napisał(a): | Powinien być! Niemiecki to w penym sensie język archeologów zajmujących się epoka żelaza! Das ist meiner Meinung nach!
vapnatak |
.. I język archeologów pracujących z archiwaliami śląskimi! Also, ich wuensche dich viele Glueck mit Deutsch lernen (jak widać nie trzeba znać tego języka zbyt dobrze żeby się utrzymać na studiach )! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
diego
|
Wysłany: 14 Maj 2009, 16:41 Temat postu: |
|
|
| a czy języka niemieckiego jest się ciężko nauczyć |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Vapnatak
|
Wysłany: 14 Maj 2009, 17:15 Temat postu: |
|
|
Aha. Rozumiem, że nigdy nie miałeś styczności z niemieckim, tak? Hmmm, niemiecki ma specyficzna wymowę. Gramatyka nie jest lekka. Jeśli uczyłeś się angielskiego to powinieneś go pojąć. Przecież to dwa języki z jednej rodziny! W każdym bądź razie: wiel Spass mit Deutsch!
vapnatak _________________ BARBARUS HIC EGO SUM, QUI NON INTELLEGOR ULLI ET VIVENT STOLIDI VERBA LATINE GETAE! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michał Moderator

|
Wysłany: 15 Maj 2009, 10:24 Temat postu: |
|
|
Spokojnie Diego, skoro nie miałeś styczności z niemieckim to na pewno na studiach skierowany zostaniesz do grupy początkowej. Nikt nie będzie wymagał od Ciebie od razu biegłej znajomości języka . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Vapnatak
|
Wysłany: 15 Maj 2009, 13:13 Temat postu: |
|
|
Hahahaha! No raczej tak! Na kole będziesz miał, np. liczebniki, abecadło, powitanie, pożeganie, jak się nazywacie, skąd pochodzicie. Natomiast jeśli prowadzący uzna, że grupa jest pojęta, to w formie szaleństwa poznacie odmianę "sein" i "haben" oraz czasowniki modalne!
|
| Powrót do góry |
|
 |
|